Monthly Archives: November 2008

Opera University Tour at ITS

Last friday on November 21st 2008 the Opera team had just visited my campus at ITS. The seminar mainly dicusses about the Opera capabilities and features such as the handy-tool for web developers called Firefly or something — I kinda forget, which is available starting at version 2.6 and I really think it really need some more upgrades because it’s not as comfortable to use compare to the Firefox’s addons Firebug. The demo of the Opera was quite short and mostly done on slides. The Opera demo was brought by Mr Zi Bin, Cheah who I think he’s a Malay because he can speak Bahasa Indonesia mixed with his Malay vocabularies, which we think some of it was hillarious. What we laughed about was the word alat sejuk, at first I don’t get it but then I realized that he was trying to point out AC or Air Conditioner which in Indonesia we simply refer it with AC.

The second presentation was really I exciting, it’s about HTML 5 and CSS 3. Yeah, those are the words of web developers and designers everywhere. The presentation was brought excitingly by Mr Bruce Lawson who’s an English and of course the course was also brought by his English accent. His degree was nowhere near the computer stuff, his degree was English Literature and Drama. It really surprised me though, never thought of that before and he’s also a member of the Web Standards Project’s Accessibility Task Force, so cool!!

The Opera team arrived at ITS after the Jumat Prayer which is about 13.00 WIB and the team was composed of three people, one is Mr Bruce, two is Mr Zi Bin, and the last one and quite surprising is a girl from Indonesia (really sorry I forgot her name, damn) which had take some internship at Opera (so cool!!!) for about 8 months, and she’s here acted mostly trying to translate our question to Mr Bruce and Mr Zi Bin.

It was such a nice time indeed and I’m hoping more international vendors will come to my campus, especially before I graduate from ITS of course.. :p Thank you for the Opera team for coming to our country and I know you have very heavy schedule doing courses in Indonesia (they’re touring the country and visiting 11 universities).

And thank you for the souvenir… a nice postman bag.. yayyyy!!! 😀

Opera Postman-Bag

Opera Postman-Bag

Opera

Opera

Video Bola Online

Kadang-kadang kalo kita suka nganggur biasanya suka cari-cari video di internet ya kan? apalagi kalo koneksi internetnya lagi cepet dan nggak pingin disia-siakan.. Nah, bagi anda penggemar bola dan ingin menyaksikan momen-momen pertandingan bola semalam atau pun beberapa waktu yang lalu tinggal klik aja www.partofthegame.tv

Disini banyak banget video-video bola mulai dari yang lucu sampai gol-gol yang fenomenal itu. Jadi kalo internet lagi cepet.. jangan disia-siain.. 😀

Akses Internet Indonesia Semakin Murah

BTS: Kita bisa internetan nggak pake kabel tuh karena diaTahukah anda, dengan berkembangnya teknologi 3G oleh para operator telekomunikasi di Indonesia seperti Telkomsel, Indosat, dan XL maka semakin banyak varian produk yang mereka keluarkan untuk menghasilkan keuntungan bagi mereka. Nah, akhir-akhir ini yang terjadi adalah berlomba-lombanya para provider tersebut untuk menyediakan jasa paket data (data package service) untuk para pelanggannya, utamanya dalam hal ini adalah internet.

Dengan pengaplikasian teknologi 3G maka koneksi internet broadband tidaklah mustahil bagi orang yang sering berpindah-pindah atau mungkin anti pada sistem yang tetap (fixed). Setahu saya, akses internet broadband dapat dinikamti pertama kali oleh pelanggan Telkomsel Flash dimana pada saat itu paket yang tersedia merupakan paket time based atau quota based dengan kecepatan hingga 3,6Mbps (Mega bits per second). Namun layanan ini bisa dibilang cukup mahal, ambil contoh paket 100rb Telkomsel Flash. Dengan 100rb Rupiah anda diberikan keleluasaan akses internet yang sanggaatt cepat namun hanya berlaku selama seminggu dengan akses 24 jam nonstop.

Continue reading